top of page

Miből lesz a cserebogár? ;)



Máig emlékezetes az a pillanat, mikor a ma már nagykorú lányom megszületett és elkészítettem a horoszkópját. Megemlítem, hogy agykontrollal készültem a szülésre, és folyton elképzeltem, ahogy a doki rám néz, kezet fogunk, gratulál, majd mosolyogva azt mondja: Mária, ilyen gyors szülést nem is láttam!


A kívánságomnak ezzel a részével nem is volt semmi baj, szinte szó szerint így történt! ;) Volt azonban még egy vágyam, ami egy kategorikus kijelentéssel hozható összefüggésbe, mégpedig: Én Vízöntő gyereket nem szülök! :D Hát…itt voltak hiányosságok a Sors részéről, ugyanis lányom születése napja valóban az utolsó Bak nap volt, csakhogy aznap reggel 9 órakor már át is ment a Vízöntőbe. Kis drágaságom meg ezt szépen megvárta, így mégiscsak Vízöntő napjeggyel érkezett a világra. Na, gondoltam, kösd fel a g@tyádat, mert ez nem lesz sétagalopp! :D :D :D


Akkor még nem foglalkoztam se a feng shuival, se a kínai asztrológiával, ám most már lassan 18. éve a mindennapjaim részévé váltak. Szeretnék segítséget nyújtani azoknak az anyukáknak, akik fogékonyak a spiritualitásra, hisznek a Sorsban és nem hisznek a véletlenekben! ;) Pár soros „használati utasítást” adnék az egyes elemek égisze alatt született kis angyalkákhoz – mire kell figyelni velük kapcsolatban.


Íme:


1-es Víz elem

Szélsőségekre, végletes megnyilvánulásokra hajlamos, ezért igyekezzünk az élet legkülönbözőbb szegmenseit megmutatni neki, megismertetni vele. Szüksége van arra, hogy lássa: az éremnek két oldala van!


2-es Föld

Példaképnek tekinti az édesanyját – tegyünk meg mindent azért, hogy ne csalódjon e téren. Hisz figyel, és raktároz – nézi, hogy az anyu milyen, mint nő, mint feleség és mint anya! Sose ígérjünk neki olyat, amit nem tartunk be (inkább ne ígérjünk), mert életre szóló csalódást okozunk neki vele.


3-as Fa

Korán érő típus, sokkal komolyabb és céltudatosabb a társainál. Ne törjük le a szárnyait azzal, hogy túlféltjük és megtiltjuk neki a kísérletezést. Ő a járatlan utak felfedezésére kapta a képességeit. Nagyon érzékeny, finoman bánjunk vele, de mégis határozottan, következetesen. Rengeteg kérdése lesz, válaszoljunk rájuk őszintén!


4-es Fa

Érzelmileg kibillenthető, rengeteg szeretetet igénnyel – öleljük, simogassuk sokat! Tereljük valamilyen kreatív tevékenység vagy művészetek felé, ott ki tudja élni a vágyait és képes levezetni a feszültségeit is.


5-ös Föld

Igen mozgékony, szintén szélsőségekre hajlamos. Tuti keveset lesz otthon, azt mondhatnám, szinte felneveli saját magát. Azért ellenőrizzük, állítsunk szabályokat, mert előfordulhat, hogy rossz társaságba keveredik. A család igen fontos számára, csak akkor sérül, ha érzelmi megrázkódtatás éri, egyébként iszonyatos teherbírással született.


6-os Fém

Példaképe az apa – figyeli minden mozdulatát, az ígéreteit, az erkölcsiségét illetve azt is, hogy a szigorúság és a korlátozások mellett képes-e kimutatni az érzéseit. Az egyik legnehezebb feladattal ő születik. Irtó érzékeny személyiséggel van megáldva, ám nagyon szigorú magával és másokkal szemben is. Arra figyeljünk, hogy soha ne kritizáljuk mások előtt!


7-es Fém

Ő arra született, hogy fényt, mosolyt és boldogságot vigyen a hétköznapokba. Bárkit bármikor képes levenni a lábáról – és ennek tudatában is van. Figyeljünk arra, hogy legyen az életében valami különleges, ami nem mindennapi, ami csak neki van! Azért ne kényeztessük el túlságosan, mert követelőzővé és elégedetlenné válhat.


8-as Föld

Szorgalmas, csendes, szófogadó gyerek. Épp ezért beszéltessük és soha ne éljünk vissza a segítőkészségével. Fontos, hogy érezze, az ő véleménye is számít, ezért családi kérdésekben mindig hallgassuk meg, figyeljük a javaslatait.


9-es Tűz

Számára legfontosabb a család – ezért legyünk vele sokat, csináljunk közös programokat. Legyen közös valamelyik étkezés, amikor nem csak eszünk, hanem történeteket mesélünk, nevetünk, bolondozunk.


Remélem hasznosak lesznek a tanácsaim, és sikerül közelebb kerülni a gyerkőcök személyiségéhez. Aki nem hiszi, járjon utána! ;)


Ui.: Próbáltam kalkulátort keresni, hogy akit érdekel, az meg tudja nézni, de csak pontatlant találtam. Amennyiben a poszt alá kiírod a születési dátumot (év-hó-nap),

ahogy időm engedi, megnézem neked! :)


Barkóczi Mária

okl.feng shui tanácsadó

kínai asztrológus

Top posztok
archívum
keresés címkék szerint
Kövess
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
bottom of page