top of page

Cseppnyi asztrológia VIII. rész

8-as Föld elemű személyiség – szimbóluma a Hegy


Teniszrajongó vagyok, bár nem tudok játszani - Rafa Nadal nálam a favorit, gondolhatjátok, hogy a képletét is ismerem. Jó pár évvel ezelőtt egy éjszakába nyúló mérkőzését néztem, mikor a riporter arról gondolkodott, vajon hogyan tud ez a fiatalember ennyire hidegvérűen, pontosan, tökéletesen koncentrálni a nehéz pillanatokban. Mivel képletében ez a szimbólum, mármint a 8-as fémjelezte Hegy igen előkelő helyen áll, rögtön "tollat" ragadtam, és már írtam is a tv csatorna honlapjára a választ. Képzeljétek el, hogy a riporter beolvasta!!!!!


Na de azok a kommentek, amik érkeztek a poszt alá - még hogy Hegy, ekkora baromságot még sosem hallottak, blablabla...


De bizony így van - ha elképzelitek a Hegyet, ahogy óriási testével monumentálisan elterpeszkedik, már csak ez a kép is analógiák terén a biztonságot, stabilitást, nyugodtságot szimbolizálja. Akinek ez a szám szerepel a feng shui asztrológiai képletében, őróla bizony ez mind elmondható, mindamellett, hogy addig marad nyugodt, amíg köreit nem veszélyeztetik, érdekeit nem sértik. Ha ez mégis megtörténik, akkor mérgezett egérként ront ki a barlangjából, hogy megvédje álláspontját vagy a szeretteit.


A 8-as szám az északkeleti területhez tartozik, így az Önismeret, önművelés folyamatáért felel. Ahogy már többször írtam, az egymással szemben lévő életterületek kölcsönösen hatnak egymásra. Lássuk mi található vele szemben? Hát a dny-i Szerelem, párkapcsolat területe! Így a 8-asokról elmondható, hogy legkomplexebb életfeladatuk ezen a területen található, mégpedig a párkapcsolataikon keresztül kell szert tenniük önismeretre. Nem könnyű lecke...de melyik az, nem igaz?! ;)


Általánosságban azt mondja róluk az asztrológia, hogy egyszer elválnak. Természetesen ez sincs kőbe vésve, hiszen, ha nem állapodnak meg túl korán, és rászánják az időt a tapasztalatszerzésre, akkor sokkal kisebb esély van kapcsolataik felbomlására. Nyilván szükséges az is, hogy tanuljanak a hibáikból, bármelyik véglet felé is sodródtak el (túlzott magabiztosság - túlzott önbizalomhiány). Megint csak általánosan ez úgy szokott történni, hogy míg a munka teljes komfortot és határozottságot nyújt nekik, addig a párkapcsolat némiképp vak folt, ott hajlamosak alárendelődni és feláldozni magukat a mártírság oltárán.


A munka frontján igen rövid idő alatt képesek különleges eredményeket elérni, hisz másik feladatuk az örökös tanulás, a folyamatos képzés (önképzés is természetesen). Nem kell csodálkozni, ha több hivatással is rendelkeznek, és azon sem, ha olykor 40-es éveik közelében gyúlik fel fejükben az isteni szikra: mi is az igazi hivatásuk!


Aki nem hiszi, járjon utána! ;)


Barkóczi Mária

Kínai asztrológus

Feng shui tanácsadó

Top posztok
archívum
keresés címkék szerint
Kövess
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
bottom of page