top of page

Ez is olyan „fáksui” dolog?


Ez is olyan „fáksui” dolog?


Körülbelül ez hangzott el az Üvegtigrisben Csoki szájából – na de ezzel a kifejezéssel én már akkor találkoztam. Elmesélem…


Az ominózus eset cirka 15 évvel ezelőtt történt, mikor egy vidéki ház tervezésében vettem részt – igaz, hogy a falak már álltak, a kiállások a helyén voltak és épp festeni-burkolni-vakolni készült volna a brigád. Le is kaptam a tulajdonost a 10 körméről ( :D - jól ismertük egymást ), hogy miért várt ilyen sokáig, amikor a fajsúlyos dolgok már megvannak és „csak” tűzoltás” jöhet. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne tudnánk harmóniába hozni az energiákat, ha már egy kész ingatlanról van szó, csupán azt, hogy nem mindegy milyen fázisban kapcsolódunk be egy ház „feng shuizásába”.


Szóval miután alaposan kielemeztem az alaprajzot és tanulmányoztam a helyszínt, kiderült, hogy a kettő darab pénzes terület egyik része (K – családi vagyon, megtakarítások, DK – havi jövedelem) teljesen betakarja a mellékhelyiséget és a fürdőt, a másik része pedig a dupla ajtós (!!!!!) garázsra esik! Azt tudni kell, hogy a megrendelő vállalkozó volt, nagyobb hitellel a háta mögött és egyedüli eltartója a családnak. Így mindenképp segíteni kellett a helyzeten úgy, hogy nem volt lehetőség az egyes funkciókat megcserélni.


Először jött a kétségbeesés majd megnyugvás után a gondolkodás – és megérkezett a mentőötlet: a kiállásokat el kell fordítani 45 fokkal! Na, sejthetitek, mikor a kivitelező ezt meghallotta hogyan reagált?! Látni ugyan nem láttam, csak messziről hallottam dörgedelmes hangját, amint a folyosón felénk közeledett. Fenébe ezzel a ……… (mindenki helyettesítse be amivel gondolja ;) ) fáksuival – kizárt dolog, hogy elforgassuk a kiállásokat!


Kitaláljátok mi történt?


Bizony, bizony – mégis csak elforgatták őket! Sőt! A kivitelező a kész fürdőszoba láttán azt mondta, hogy így sokkal nagyobbnak tűnik és praktikusabb is az elrendezése. Sokan azt hiszik a feng shuiról, hogy valamiféle divatőrület vagy elvont „spiris”áltudomány. De az igazság az, hogy bizony sokezer éves megfigyelések alapján alkották meg ezt a sokszínű és csodálatos tudományt. Hisz a megfelelő életterületeket harmóniába hozva nagyot tudunk lendíteni életünkön és segíteni magunkat (és a családunkat) abban, hogy a nehézségeket gyorsabban megoldjuk, hogy megértsük mi miért történt és mi kell ahhoz, hogy legközelebb ne ekkora legyen a becsapódás. Aki egyszer rákapott a feng shui ízért, többé nem tud szabadulni a hatása alól. ;)


Aki nem hiszi, járjon utána! O:)

Top posztok
archívum
keresés címkék szerint
Kövess
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
bottom of page